Alumni SMK Teluk Panglima Garang

Ilmu Rukun Hidup
 
HomeCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share
 

 Tmnet block port 25

Go down 
AuthorMessage
edjames

edjames

Number of posts : 125
Age : 37
Location : Klang
Registration date : 2007-12-02

Tmnet block port 25 Empty
PostSubject: Tmnet block port 25   Tmnet block port 25 Icon_minitimeMon Dec 10, 2007 1:44 am

That y recently, i cant download my email at home..ciss

http://www.tm.net.my/tmnet2006/contents/corporate/news_details.cfm?id=1411&type=News&pg=1

--
regards,
Admin
Back to top Go down
View user profile http://smktpg.forumotion.com
weezer1234

weezer1234

Number of posts : 92
Age : 98
Location : Shah Alam
Registration date : 2007-12-10

Tmnet block port 25 Empty
PostSubject: Re: Tmnet block port 25   Tmnet block port 25 Icon_minitimeFri Dec 21, 2007 11:57 pm

port 25 tu ape ha...x paham la ...cita la sikit ...lepas tu ajar la tutorial nak buat torrent ke
Back to top Go down
View user profile
hazriel

hazriel

Number of posts : 13
Age : 31
Location : TPG - Berjuntai Bestari
Registration date : 2007-12-04

Tmnet block port 25 Empty
PostSubject: Re: Tmnet block port 25   Tmnet block port 25 Icon_minitimeSat Dec 22, 2007 5:16 pm

yg aku tau kalau nak download gune torrent cepat skit, kene buat port forwarding dulu dari dalam modem... then ip kene configure secara manual... tapi speed increament tak sebanyak mane pon..cume bile buat port checking tu, dia akan kata OK !!! so hati agak puas la bila dah di kata OK...
Back to top Go down
View user profile http://www.azri.cjb.net
weezer1234

weezer1234

Number of posts : 92
Age : 98
Location : Shah Alam
Registration date : 2007-12-10

Tmnet block port 25 Empty
PostSubject: Re: Tmnet block port 25   Tmnet block port 25 Icon_minitimeSun Dec 23, 2007 11:35 pm

skg ni kan tmnet dah block any peer to peer program ..so solutionnya kita boleh bypass guna softwarez Proxomitron and guna torrent deluge atau thunder confirm laju ...standard boleh dpt kalau seeder byk dlm range 80 ~150 kbps Very Happy
Back to top Go down
View user profile
hazriel

hazriel

Number of posts : 13
Age : 31
Location : TPG - Berjuntai Bestari
Registration date : 2007-12-04

Tmnet block port 25 Empty
PostSubject: Re: Tmnet block port 25   Tmnet block port 25 Icon_minitimeTue Dec 25, 2007 2:13 pm

perh...laju gile babeng...aku paling high pon dapat 50++kbps je...hampes...mcm best je cara yg ko tunjuk ni... explain detail skit klu tak keberatan..hehhe..malas plak nak men search kat google memandang kan bleh jmpe internet ni dalam 20 mnit je lagi nih...hohoho...pastu nak kene balek dah....arrghh malassss

*P/S : Kalau nak bagi link, lagi best...heh heh heh
Back to top Go down
View user profile http://www.azri.cjb.net
weezer1234

weezer1234

Number of posts : 92
Age : 98
Location : Shah Alam
Registration date : 2007-12-10

Tmnet block port 25 Empty
PostSubject: Re: Tmnet block port 25   Tmnet block port 25 Icon_minitimeTue Dec 25, 2007 7:11 pm

nak best la kau pakai la private tracker .....mcm malaysia punya torrent ....http://torrent.jiwang.cc ,torrentmalaya,confirm.com.my mcm..mcm lagi la, cari kat internet pasal Proxomitron and install lepas tu pakai deluge confirm laju,kalau pakai utorrent memang slow sikit la pasal aku pakai utorrent dpt speed mcm kau gak la
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




Tmnet block port 25 Empty
PostSubject: Re: Tmnet block port 25   Tmnet block port 25 Icon_minitime

Back to top Go down
 
Tmnet block port 25
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Pain after endoscopy
» Asian Terminals to bid for port contracts under PPP scheme
» Coast Guard Ordered To Stay In Port And Allow Infiltration
» Rheindahlen - The Kremlin
» New Kids on the Block

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Alumni SMK Teluk Panglima Garang :: SMKTPG Community Zone :: Sharing knowledge-
Jump to: